miercuri, 14 martie 2012

Situatia Soldurilor Elementelor de Activ-Pasiv

Asociatiile de Proprietari au obligatia sa depuna Situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv. Aceasta situatie este echivalentul bilantului contabil pe care il depun firmele care tin contabilitatea in partida dubla.
Nedepunerea bilantului contabil= amenda de la administratia financiara. Nedepunerea soldurilor elementelor de activ si pasiv= amenda conform L230, dar Primaria Sector 3, de 10 ani, a trecut cu vederea acest articol din lege. De ce sa mai streseze administratorul cu aceasta situatie? De fapt functionarii Serviciului Asociatiei de Proprietari din cadrul Primariei Sector 3, nu stiu cum se intocmeste aceasta situatie, nu stiu sa citeasca aceasta situatie, nu au nici o evidenta a depunerii acestei situatii.

Aspectele sesizate in memoriul depus in noiembrie 2011:

"Primaria sectorului 3 prin Serviciul Asociatiilor de Proprietari NU verifica respectarea art.21-HG.1588:

- Serviciul Asociatiilor de Proprietari a verificat 2 ani la rand Asociatia de Proprietari BL.D17, dar NICIODATA nu a verificat daca Asociatia intocmeste si depune situatia soldurilor elementelor de activ-pasiv cf. art.21-3-HG.1588. Serviciul Asociatiilor de Proprietari, din cadrul Primariei Sector 3, NU are evidenta depunerii acestei situatii, NU are personal calificat care sa verifice aceasta situatie, favorizand astfel EVAZIUNEA FISCALA si INCALCAREA LEGII 230/2007.

- Exista Asociatii de Proprietari, in sectorul 3, care incaseaza venituri din chirii si NU platesc impozit pentru sumele nefolosite pana la sfarsitul anului. Din situatia de activ pasiv se poate verifica acest lucru, desigur daca functionarii din cadrul Serviciului Asociatiilor de Proprietari au pregatirea necesara si daca au interesul sa o faca;

Primaria sectorului 3 prin Serviciul Asociatiilor de Proprietari NU respecta art.53-1-L.230:

- In Sectorul 3, exista numeroase blocuri care INCA functioneaza ca ASOCIATII DE LOCATARI. Ele nu au cod fiscal, nu sunt inregistrate in vectorul fiscal ca platitoare de impozit. Persoanele fizice ce desfasoara activitati pentru asociatie, administratorul, omul de serviciu, cenzorul, presedintele, instalatorul, zugravul etc-MUNCESC LA NEGRU, fara contracte/conventii.

- Asociatiile de locatari aveau obligatia inca din 2003 conform HG.400 art 3- “sa se reorganizeze potrivit prevederilor legale”.

- Serviciul Asociatiilor de Proprietari NU a verificat nici in 2003 nici in prezent daca Legea privind Infiintarea, Organizarea si Functionarea Asociatiilor de proprietari este respectata."


Un comentariu:

  1. Buna ziua.
    Abuzuri identice la primaria sectorului 1, dar aici inventivitatea functionarilor este mult mai mare!
    Cat credeti ca m-a costat complicitatea lor cu un presedinte/administrator/contabil/gestionar/casiersi...presedinte al asociatiei de proprietari (all in one)?
    Nu am curajul sa adun!

    RăspundețiȘtergere