marți, 13 martie 2012

Serviciul Asociatiilor de Proprietari

Intrucat PRIMARIA SECTOR 3 refuza sa aplice Legea Asociatiilor de Proprietari, in luna octombrie 2011 s-a depus un memoriu atat la Prefectura Municipiului Bucuresti cat si la Cabinetul Prim Ministrului- Emil Boc...
"...................... va rog sa dispuneti luarea de masuri pentru ca Serviciul Asociatiilor de Proprietari din cadrul Primariei Sector 3 sa aplice L230/2007 si mai ales sa sanctioneze neregulile constatate. In prezent, Serviciul Asociatiilor de Proprietari din cadrul Primariei Sector 3, NU APLICA SI NU RESPECTA PREVEDERILE LEGII 230 , creandu-se astfel un cadru favorabil pentru MUNCA LA NEGRU, EVAZIUNE FISCALA, AGRESIUNE FIZICA."

Inca din 2001, conform OG85- art 16, Primaria Sector 3 a creat un compartiment specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari, compus din specialisti in domeniul financiar-contabil si al legislatiei muncii.
Serviciul Asociatiilor de Proprietari din cadrul Primariei S.3, are in prezent 15 angajati, un sef de birou si desigur un Director.Nu stim ce interese au acesti functionari, dar de 10 ani, se chinuie rau, rau de tot sa calce in picioare legea asociatiilor de proprietari.

Aspectele sesizate in memoriul depus in noiembrie 2011:

"In 2010 si in 2011, am sesizat Serviciul Asociatiilor de Proprietari in legatura cu neregulile din cadrul Asociatiei de Proprietari BL.D17- zona P-ta ALBA-IULIA –DECEBAL (Anexa 13,14,15,16,27-31).
In urma controalelor efectuate (Anexa 1,25,26), Serviciul Asociatiilor de Proprietari, din cadrul Primariei Sector 3, prin masurile comunicate NUa respectat L.230 si HG.1588, in sensul ca:
In 2010, prin adresa nr. 26699/25.05.2011(Anexa 25): :
- NU s-a luat nici o masura pentru ca Asociatia de Proprietari sa imi puna la dispozitie actele pe care le-am solicitat timp de 3 ani, conform HG.1588-Art.12 (Anexa28,29,30,31). L.230-Art. 56-1b precizeaza –“Constituie contraventii urmatoarele fapte:neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv,cenzori, administrator de imobil”;
- mi s-a recomandat sa ma adresez comisiei de cenzori pentru a obtine informatii privind activitatea financiar-contabila(Anexa 25), in conditiile in care eu am reclamat tocmai faptul ca nu mi se raspunde la sesizarile facute;
- mi s-a comunicat ca “Primaria Sector 3 prin Serviciul Relatii cu Asociatiile de Proprietari NU efectueaza verificari financiar contabile(Anexa 26), desi Art.55 din L.230- precizeaza: “ Consiliile locale……exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu sau la solicitarea unuia sau mai multor membrii ai asociatiei de proprietari.”
In 2011:
- In adresa nr. 37049/18.08.2011(Anexa13) am solicitat si ca administratorul Asociatiei de Proprietari sa fie informat despre modul in care trebuie incadrat personalul din asociatie. Serviciul Asociatiilor de Proprietari NU a facut o astfel de informare(Anexa 17) incurajand astfel MUNCA LA NEGRU, EVAZIUNEA FISCALA si incalcand Legea.230 art.52-2-Consiliile locale organizeaza in cadrul aparatului propriu un compartiment specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari”.
- NU am primit raspuns la cele 13 aspecte semnalate de catre mine, in adresa nr. 44561/29.09.2011(Anexa14,8,9,18-24). D-na Claudia Pauna- sef serviciu, mi-a spus, verbal, ca nu poate sa intervina intrucat d-na S. M. NU ESTE ADMINISTRATOR ATESTAT. Cu toate acestea in adresa 46646(Anexa1) d-na Claudia Pauna a putut sa-i acorde un termen de 30 de zile, administratorului neatestat pentru a-si obtine atestatul, desi stia ca inca din 2001 acesta INCALCA LEGEA, nerespectand :
- O.G. 85/2001-art.7-2- atestarea este obligatorie pentru functia de administrator;
- H.G. 1386/2003, art.33-atestarea administratorilor, aflati in functie la data intrarii in vigoare a prezentelor norme metodologice, se va realiza pana la data de 31 martie 2004

- Legea 230/2007 art 54- ” persoanele fizice care au calitatea de administrator de imobile sunt atestate de catre primar

20 de comentarii:

  1. Am facut reclamatii la acest serviciu, din 2008.
    Au facut o inspectie, fara sa ma cheme pe mine. Au dat unele indicatii, pe care adminstratorul nu le-a aplicat nici acum. Dupa un nr. de alte reclamatii, mi s-a raspus ca reclamatiile mele au fost clasate, nu mi se mai raspunde,pe motiv ca revin mereu cu acelasi subict (desi eu reclam alte nereguli).
    La o convorbire in particular, mi s-a spus de la acest serviciu, ca Liviu Negoita le-a spus sa nu se ia de administratori,pentru ca ei sunt niste agenti electorali ai lui.
    De asemenea mi-au rapuns ca ei nu sunt de specialitate (!) si ca nu aplica niciodata amenzi, asa cum prevede Legea 230 din 2007.
    Se pare ca nici noul primar Robert Negoita, nu da atentie acetui serviciu, care de fapt deserveste sute de mii de oameni in sect. 3, fiind unul de cea mai mare importanta pt cetateni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie, in ultima audienta mi s-a spus ca "s-a clasat", ca ei sunt juristi si nu au competenta sa se uite intr-un extras de cont.I-am intrebat de ce nu aplica amenzi,de ce la Piedone in sector fug administratorii cand vine Primaria in control, de ce alte primarii au dat o hotarare privind stablirea contraventiilor si aplicarea de sanctiuni ptr asociatiile de proprietari:
      http://www.bals.ro/bals/gallery/hot-2010/hot-6.pdf
      lasati-mi o adresa de mail pe care sa discutam in privat, pentru a merge impreuna in audienta la noul primar.

      Ștergere
    2. sunt de acord cu tot ce sesizeaza cei care fac astfel de reclamatii si care nu sunt luate in seama din motive politice.

      Ștergere
  2. Dupa o lupta de zeci de ani (sic) cu acest serviciu, propun sa initiati infiintarea unei Asociatii a celor nemultumiti de activitatea acestui serviciu, in numele careia sa ne adresam primarului sector 3, cu reclamatiile pe care le avem de facut, ca si cu propunreri de reorganizare.
    Am cunostinte de cum se infiinteaza o asociatie si pot participa cu redactarea actelor necesare. Costurile sunt minime, este nevoie de min. 3 persoane, dar aici trebuie sa fie mult mai multe (cateva zeci), ca sa aiba reprezenativitate la nivel de sector. Raspundeti pe blog, cine este de acord.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca mai este valabila oferta dv ,as vrea sa va sustin ,cumputem lua legatura ?

      Ștergere
  3. in prezent am 3 procese cu asociatia de proprietari... incerc sa-mi fac timp ptr a reincepe postarile pe blog, inclusiv cu propunerile pe care le am ptr aceasta idee.

    RăspundețiȘtergere
  4. dar totusi, nu ar fi mai simplu sa dam in judecata PRIMARIA, ptr ca refuza sa aplice o lege? si sa obtinem si ceva despagubiri...ca tot e criza...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sau daca nu facem o asociatie, sa facem o petitie comuna, catre primar, in care sa expunem situatia de la acest seviciu. In afara de atributiile de control, acest serviciu ar trebui sa aiba cunostinta de toate actele normative, sa faca instructaje obligatorii cu administratorii, unde sa expuna cazurile de nerespectare a legilor si normativelor (de ex.exista normativ al ANRSC pt repartizarea cheltuielilor cu apa rece, pe care il cunosc foarte putini administratori).
    Ar trebuie sa facem primarul sa inteleaga, ca acest serviciu este unul care se ocupa de sute de mii de oameni (paote 2, poate 3 din cei 400.000 ai sectorului 3.
    De asemenea primaria sector 3, este crede singura care nu are pe site un forum. El a fost desfiintat de fostul primar, dupa ce a primit critici. Ar trebui sa cerem sa se introduca si un Forum pe site-ul primariei sector 3.
    Deci as propune in prima faza o petitie comuna, semnata insa de cat mai multi (macar 10-15 persoane de la diferite adrese).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt de acord sa facem o plangere comuna.Cunoasteti vreun avocat profesionist?

      Ștergere
    2. Subscriu pentru o petitie comuna

      Ștergere
  6. O Asociatie de proprietari din sector 3 nu a facut adunare generala de 7 ani.S-a facut plangere la primarie si acestia au fost foarte amabili cu respectivii din conducerea asociatiei. Au inspectat problema fara sa cheme vreun proprietar, au fost prezenti cenzorul si presedintele.
    De atunci au fost mai multe plangeri impotriva acestei asociatii dar cei de la primaria sector 3 spun ca nu au ce face.
    Cum NU AU CE FACE??
    Adica presedintele asociatiei si grupul lui sunt stat in stat?? Nu ii controleaza nimeni?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mergeti in audienta la noul primar. cu cat sunt mai multi care reclama cu atat si sansele de schimbare sunt mai mari. din ultima adresa primita de la ei se pare ca directorul serviciului relatii cu asociatiile de proprietari a fost schimbat.

      Ștergere
    2. Aveti avocat bun? Am probleme cu avocatul meu. Vin cu legea la el si ii spun de toate si parca nu aude.
      Multumesc

      O sa incerc sa merg in audienta; problema e timpul si faptul ca multi proprietari au devenit imuni la frauda si prefera sa plateasca bani in loc sa "lupte" cu balarul

      Ștergere
    3. problema cu legea asociatiei de proprietari este destul de delicata. in mod normal primaria ar trebui sa rezolve problemele dar in sectorul 3, primaria e cea care primeste spaga ca sa NU rezolve problemele. eu inca nu am terminat procesele, cred ca mai am vreo 2 luni si o sa postez hotararea, documentele anexate etc.

      Ștergere
    4. romanuuuul nu se keama stat in stat ci jawre intre jigodyy !!!

      nu se face ad. general de frik sa NU isi piarda ''fotoliul'' (din odaie).

      de unde ar mai hally piztdzza si swje puepsy-kola la coltul imobilului ?!?! ....saptamanal kiar.

      Ștergere
  7. Particip si eu le orice asociatie, actiune etc. impotriva mafiei respective.
    Blocul meu nici nu are asociatie constituita, intretinerea vine enorm la unele apartamente (5, 6 milioane), iar la altele 1 milion etc. Dar, desigur, nimeni nu controleaza... De aceea cred ca trebuie sa luam masuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. cine sa controleze? claudia pauna a spus ca ea e jurista si nu are competente sa se uite intr-un extras bancar!!!iar amenda data presedintelui ptr administrator neatestat, dupa multe cereri si audiente a fost de ....1000 lei. tot sa fii administrator neatestat.

    RăspundețiȘtergere
  9. pentru cititorii acestui blog,cautati prim.3 ROF2012 si ROI2010,ve-ti gasi sanctiuni ptr.pauna.din2001 cand afost infiintat s.r.a.p.a fost,sanctionat cineva??? sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai este cineva pe aici? aceleasi probleme si la mine. Facem ceva sau o lasam balta sa ne calce in picioare pana s-or plictisi? Cine este de acord sa initiem ceva concret sa ma contacteze la alcore20@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca,nu ingrijiti blogul,inchideti-l

    RăspundețiȘtergere