luni, 11 februarie 2013

AUDIENTA LA NOUL PRIMAR


Nu stiu daca e Robert, Liviu sau Victor asa ca ii voi spune ...noul Primar.

La audienta a fost din parte Primariei: Viceprimarul, o doamna consilier, Claudia Pauna, si alte persoane care doar au ascultat.

Claudia Pauna a fost inca de la inceput extrem de recalcitranta, mai avea putin si imi dadea si doua palme.

Le-am spus ca de 2 ani ma lupt ca asociatia de proprietari sa intre in legalitate dar Primaria nu ma ajuta deloc. Ca am administrator neatestat, ca nu se depune situatia soldurilor de activ si pasiv si functionarii dau din umeri, ca nu mi se permite accesul la acte, ca la alte primarii se primesc amenzi ptr aceste fapte.

Le-am dat spre studiu aceasta hotarare: http://www.bals.ro/bals/gallery/hot-2010/hot-6.pdf
si am intrebat-o pe Claudia Pauna daca Primaria Sector 3 are un regulament de stabilire a contraventiilor si aplicare a sanctiunilor ptr asociatiile de proprietari. 

Se pare in competentele Claudiei Pauna- ca jurista, nu a intrat si cunoasterea HOTARARII 1386 din 27.11.2003 ptr. modificarea si completarea Normelor Metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, aprobate prin HG 400/2003, care printre altele spunea:
art 34:
Articolul 74 va avea urmatorul cuprins:
art 74- Consiliile locale ale municipiilor, oraselor, comunelor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti vor stabili si vor sanctiona contraventiile la prevederile prezentelor norme metodologice, prin hotarare a consiliului local, in conditiile legii".

Pana cand si Primaria din BALS are data o asemenea hotarare numai PRIMARIA SECTOR 3 a OMIS, timp de 8 ani, sa o dea. Desigur ca nu s-au omis celelalte articole prin care se prevedea organizarea de compartimente specializate ptr. problemele locatarilor in scopul sprijinirii proprietarilor......asa ca in perioada 2003-2010 s-au facut angajari pe banda rulanta, ptr. SERVICIUL RELATII CU ASOCIATIILE DE PROPRIETARI. Functionari au fost platiti din banii nostri ai contribuabililor care platim taxe si impozite la stat, si nu ai administratorilor neatestati care fac Evaziune Fiscala sub privirea ocrotitoare a acestor functionari.


Viceprimarul mi s-a parut OK, a dispus un nou control, d-na Consilier a spus ca nu pot fi schimbati functionarii din acel serviciu, si ca trebuie sa am jumatate + unu dintre locatari de partea mea.... ca Legea asa se aplica mai nou la Primaria Sector 3.... daca jumatate+1 nu vrea sa aplice o lege, aceasta nu se aplica........

Asa ca haideti sa luam si noi semnaturi de la jumatate+1 din bloc ca NU VREM SA PLATIM IMPOZITELE LA PRIMARIE....ca se pare ca asa se aplica Legea la Primaria sector 3.